Volgend faillissement in {{countdown}}

Kun jij financiële klappen opvangen?

Afgelopen jaar gingen 5266 bedrijven failliet en jouw bedrijf kan ieder moment worden meegetrokken door andere. Er hoeven maar een paar opdrachtgevers of leveranciers niet te betalen en jij loopt risico. Of kun je zulke financiële klappen opvangen? Om te blijven groeien en niet achter te raken op je concurrenten, moet je tegelijkertijd durven investeren.

Om jou als ondernemer inzicht te geven in de risico's die je loopt, hebben wij deze scan ontwikkeld. Beantwoord de 20 vragen in de risicoscan en ontdek of jij financieel sterk in je schoenen staat. 

Iets meer over jouw onderneming

Transparant zaken doen gaat over de zichtbaarheid, toegankelijkheid en openheid van je bedrijf. Bedrijven die transparant zijn over hun financiële situatie leggen een goede basis voor een samenwerking.

 
 
 
 
 
Volgende

Hoe reken je af met je klant?

De wijze waarop je zaken doet is een belangrijk onderdeel van het mogelijke financiële risico dat je loopt. 

 
 
 
 
 
Volgende

Wat gebeurt er als de klant niet betaalt?

Hoeveel en hoe vaak loop jij risico? Wat is de invloed van je klanten hierop, en ben je je hier als ondernemer van bewust?

 
 
 
 
 
Volgende

Wij zitten niet-betalende klanten op de huid

De betalingstermijn duidelijk communiceren naar je klant(en), heldere afspraken maken over betalingen, contact opnemen met je klant direct na de levering(en) en er bovenop zitten wanneer een betaling niet op tijd plaatsvindt. Dit alles is onderdeel van een goed debiteurenbeheer. Hiermee verklein je het financiële risico van jouw onderneming. Welke middelen zet jij in?

 
 
 
 
 
Volgende

Afronden